Het coronavirus en Meerkerk Busreizen

We leven met elkaar in een rare tijd waarbij het Coronavirus voor veel onzekerheid zorgt in de reisbranche, niet in de laatste plaats voor u als reiziger. Door samen met Busvervoer Nederland en het RIVM op te treden kunnen wij veel van deze onzekerheid bij u wegnemen. Het nemen van extra maatregelen en opstellen van bepaalde richtlijnen zorgen ervoor dat u weer veilig op reis kunt in één van de luxe touringcars van Meerkerk Busreizen.

Ventilatie in de touringcar

Iedere touringcar is uitgerust met een verwarmings-, ventilatie- en koelingssysteem om het u als passagier zo aangenaam mogelijk te maken tijdens de reis. De verse lucht wordt van bovenaf ingeblazen en bij het voetengedeelte afgezogen. Naast algemene ventilatieroosters bevindt zich boven iedere stoel een regelbaar luchtventiel, zodat u zelf de toestroom hiervan kunt regelen.

Sinds de uitbraak van pandemie Covid-19 zijn er zowel in de software dan wel mechanische aanpassingen gedaan om verspreiding van het virus tot het minimum te beperken. Het gevolg hiervan is dat er 100% aanzuiging van de buitenlucht is en dat deze via het passagiersgedeelte direct naar buiten wordt afgevoerd. In de praktijk zal het cabinevolume van bijvoorbeeld een 60-persoons touringcar zo’n 25 a 75 keer per uur wordt ververst.

Door deze aanpassingen wordt de recirculatie van lucht tot het minimum beperkt en hiermee ook een mogelijke verspreiding van het virus via de luchtkanalen.

Maatregelen in de touringcar per 1 juli

Vanaf heden mogen wij weer met de volledige capaciteit rijden. Uitgezonderd hiervan is de reisleidersstoel en in sommige touringcars de eerste rij stoelen. Daarnaast gelden de volgende maatregelen:

  • De passagiers (13 jaar en ouder) dragen bij het in- en uitstappen als tijdens de reis een mondkapje
  • Vooraf vult u een gezondheidsverklaring in (wij mailen deze naar u)
  • U houdt minimaal anderhalve meter afstand tot de chauffeur
  • Zowel bij in- en uitstappen als tijdens de rit een duidelijk veiligheidsprotocol

Uiteraard worden al onze touringcars voor iedere rit grondig gereinigd en gedesinfecteerd.

Offerte aanvragen